Aktuální otevírací doba: Pondělí: 8:30 - 16:00 Úterý: 9:00 -16:00 Středa: 8:30 - 17:00 Čtvrtek: 9:00 - 16:00

Zlatý slitek Pamp Fortuna 1 oz

Tip
Neohodnoceno
Značka: Pamp Suisse
58 635 Kč
1 až 2 týdny od zaplacení
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pamp je první investiční slitek s dekorativním motivem. Na slitku je motiv Lady Frotuny, římské bohyně blahobytu. Každý slitek je opatřen firemním logem, ryzostí, hmotností a na zadní straně jedinečným sériovým číslem. Slitek i certifikační karta jsou zavařeny v pevném plastovém obalu. Firma PAMP SA (Produits Artistiques de Métaux Précieux) byla založena před 30 lety ve Švýcarsku. V současnosti jedna z předních firem vyrábějících investiční drahé kovy, člen LBMA.

 Produits Artistiques Métaux Précieux, více známý jako PAMP, je přední světový nezávislý a nejprestižnější rafinér drahých kovů.

PAMP byl založen ve Švýcarsku v roce 1977 jako nezávislá společnost, což jí umožňuje neomezenou svobodu, flexibilitu, rychlost a personifikovaný přístup.
Poslání této švýcarské společnosti je postaveno na zajištění nejvyššího standardu kvality.
Jako jeden z předních světových rafinérů a zpracovatelů drahých kovů, je PAMP zvláště dobře znám svým průkopnickým duchem, o čemž svědčí zavedení široké škály dekorativních vzorů, které se od konkurence výrazně odlišují svým precizním zpracováním a ražbou reliéfu s přidanou uměleckou hodnotou. PAMP je první v oboru, jehož cílem bylo rozšířit hranice pojetí cenných slitků a cihel. Cihly a slitky tak lze použít i jako prestižní dárek, vhodný pro všechny příležitosti.

Společnost je známá výrobou slitků i cihel investičních cenných kovů se znakem Fortuny, římské bohyně šťastné náhody (řecké Tyché). Tato bohyně je známá tím, že se usmívá na všechny, kdo hledají její přízeň a sype jim z rohu hojnosti. Zavedením motivu Fortuny, která zdobí zlaté, stříbrné, platinové a palladiové slitky a cihly, zaznamenala PAMP významný mezinárodní úspěch.

 PAMP pak jako jediná rafinerie na světě dokázala přenést kvalitní zpracování uměleckých slitků i na Cihly a je tak jedinou rafinerií, která dodává vysoce kvalitní ražené cihly v gramážích nad 250g. Každá cihla a slitek PAMP garantuje kvalitu, hmotnost a obsah drahých kovů.
Dnes, PAMP ovládá více než polovinu světového trhu investičních slitků a cihel v gramážích do 1 kg a je i předním dodavatelem centrálních bank v segmentu litých investičních ingotů.

 GOOD DELIVERY
Označení Good Delivery znamená, že investujete do zlata, které je likvidní, a to právě z důvodu garance kvality, kterou pravidelně kontroluje asociace London Bullion Market As sociation (LBMA) jejímž je PAMP i předním členem.
Jde o asociaci, která dohlíží na obchodování se zlatem a vydává pravidla pro Londýnskou burzu, kde se stanovuje cena cenných kovů.
Zde jsou hlavní požadavky, které musí splňovat rafinerie nebo jiný dodavatel zlata, aby byl zařazen do seznamu výrobců a obchodníků GOOD DELIVERY:

  • Musí minimálně tři roky vyrábět (rafinovat) kov (zlato a jiné drahé kovy), který chce do seznamu zapsat.
  • Vyrábět (rafinovat) nebo obchodovat za jeden kalendářní rok s minimálním množstvím 10 tun zlata a 30 tun stříbra.
  • Musí mít minimální základní jmění v hodnotě likvidních 15 000 000 liber (v jakékoliv měně).

 GOOD DELIVERY je označení normy kvality a má tři významy:

  1. Jde o normu zlata obchodovanou na Londýnské burze, kterou historicky uznali členové Londýnského trhu se zlatem. Jde o deklaraci a stanovení parametrů zlata, které ve svých obchodech členové akceptují, bez jakýchkoliv připomínek a jsou pro všechny členy přijatelné.
  2. Získat označení Good Delivery není jednoduché. Výrobce či rafinér, který může takto označovat své výrobky, musí splňovat přísnou normu, kontrolní mechanizmy a zkoušky, aby mohl být uveden do seznamu LBMA.
  3. Norma GOOD DELIVERY je dnes široce uznaný standard pro kvalitu slitků, aby mohly být akceptovány jako „standardní“ zlato v obchodním styku.

Další neméně významné osvědčení, které získala švýcarská rafinérie PAMP, je udělené radou The Responsible Jewellery Council. Toto osvědčení potvrzuje, že rafinérie PAMP jako jedna z předních světových společností v sektoru rafinací drahých kovů, dosáhla certifikace za etické jednání, dodržování lidských práv a sociálních a ekologických norem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Investiční zlato
Hmotnost: 0.031 kg
Výrobce: PAMP SA (Produits Artistiques Metaux Precieux)
Země původu: Švýcarsko
Hmotnost: 1 oz
Hmotnost včetně obalu: 34,1g
Ryzost: 999,9/1000
Způsob výroby: ražený
Rozměr slitku: 41,00 mm x 24,00 mm x 1,66 mm
Rozměr certifikátu: 86 mm x 54 mm (rozměr platební karty)
Motiv: Fortuna Pamp - římská bohyně šťastné náhody
Balení 1 ks.: číslovaný, zatavený v kartě s certifikátem
Balení 25 ks.: plastová krabička

Pamp Suisse

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: